Totul a început în primavara anului 2007 când am reconditionat un ARO 10 din 1980, maşină la care s-a lucrat timp de doi ani pentru a o aduce în starea actuală.
Imediat ce bătrânul ARO 10 a ieşit pe străzile capitalei ne-am dat seama că nu suntem deloc puţini cei care simpatizăm acestă ramură a modei vintage, aşa că am hotărât să facem acest fenomen cât mai accesibil pentru voi.

Despre noi

Cine suntem?
Suntem un grup de pasionaţi al modelului ARO.
ClubARO este o asociatie non-profit, care s-a născut din pasiunea pentru ARO, activitatile clubului sunt finantate doar din cotizatiile membrilor si sponsorizari – manifestari cu caracter exceptional, oportunitati deosebite din punctul de vedere al promovarii si publicitatii oferite sponsorilor pe toata durata desfasurarii evenimentelor.
Animaţi de această pasiune, am început să materializăm proiectul prin restaurarea propriilor noastre maşini, cu care am participat la cele mai importante competiţii de gen. Aceste participări ne-au permis să evaluăm nivelul calitativ la care ne situăm, aducându-ne, în acelaşi timp, multiple apclubaro-2recieri, diverse premii şi numeroase comenzi de restaurare din partea altor pasionaţi.
În prezent, ClubARO oferă o gamă largă de servicii în domeniul restaurării şi întreţinerii vehiculelor istorice, fiind specializată în achiziţia, vânzarea, expertizarea şi restaurarea vehiculelor dorite de dumneavoastră. Precizia lucrărilor executate la ClubARO este deosebită. Specialiştii noştri aduc pasiunea, experienţa şi competenţa necesară iniţierii şi ducerii la bun sfârşit a fiecărui proiect în parte.
Calitatea serviciiilor oferite este principalul nostru obiectiv în satisfacerea cerinţelor clienţilor. Pentru ClubARO, cel mai mare câştig este salvarea de la distrugere a înca unui automobil care, odată restaurat, va căpăta statutul de vehicul istoric. Iar cea mai mare satisfacţie este mulţumirea clienţilor noştri. Exigenţa lor ne stimulează să creştem continuu calitatea serviciilor pe care le oferim.
Principalele noastre teluri sunt:
– Sa impartim pasiunea pentru masinile de epoca
– Sa promovam interesul general pentru masinile clasice
– Ajutorul acordat membrilor clubului in vederea achizitionarii, restaurarii masinilor de epoca, precum si organizarea de intalniri cu membrii clubului
– Facilitarea participarii la diverse evenimente, emisiuni tv, filmari, expozitii, actiuni umanitare si concursuri diverse, pentru membrii clubului, pe baza de contract incheiat individual cu fiecare
Asociaţia Naţionala a Colecţionarilor şi Restauratorilor si CLUBUL VEHICULELOR DE EPOCA recomandă serviciile ClubARO, fapt ce ne onorează şi, în acelaşi timp, ne angajează să ne raportăm permanent la standardele internaţionale. Asumându-şi pionieratul în domeniul restaurărilor auto din România, Asociatia ClubARO a adăugat lanţului format din colecţionari, cluburi şi competiţii, ultima, dar una dintre cele mai importante verigi: restaurarea profesională.
Intrebari frecvente
Ce înseamnă restaurare profesională?
Restaurare înseamna aducerea automobilului dvs. la starea iniţială, atât din punct de vedere mecanic, cât şi al adevărului istoric.

Cat timp dureaza si cat timp imi consuma un proiect? Cum si cand platesc serviciile de restaurare?
Durata restaurării şi costul acesteia depinde de multe elemente, dar cele mai importante sunt: starea tehnică a vehiculului, gradul de originalitate, numărul de exemplare produse (cu cat este mai mare cu atât piesele de schimb sunt mai uşor de obţinut), starea în care se doreşte a se încadra la finalul lucrărilor. În funcţie de anvergura acestora, la un proiect se poate lucra de la 3 luni până la 24/36 luni. Uzual, timpul mediu de restaurare pentru un vehicul în stare acceptabilă este de 8-12 luni. Timpul alocat proiectului depinde strict de dvs, fiind necesare vizite la atelierul ClubARO numai în câteva faze determinante. Serviciile de restaurare şi materialele aferente se plătesc de regulă lunar, în funcţie de cele convenite în contractul încheiat la începutul lucrărilor.

Un automobil restaurat are garanţie?
Da, orice automobil restaurat total sau parţial beneficiază de garanţia ClubARO.

De unde procur piesele de schimb?
Piesele de schimb se pot procura atât de dvs, cât si de specialiştii noştri. Nu se fac achiziţii de piese fără a fi în prealabil consultaţi. În cazul pieselor importate de ClubARO, acestea au garanţia acordată de fabricantul lor.

Ce costuri de intretinere presupune achizitionarea unui vehicul istoric?
Un vehicul istoric, restaurat sau conservat corect, din experienţa noastră, are costuri de exploatare medii, la nivelul unuia modern, de aceeaţi marcă. Diferenţa constă în consumul de carburant (uşor mai mare în majoritatea cazurilor) şi din costul rezultat din parcarea într-un garaj ventilat şi securizat corespunzător, nefiind recomandată păstrarea sub cerul liber ,cu excepţia daily driver. Pentru reparaţii curente, stocare sau revizii vă sugerăm încheierea unui contract de mentenanţă cu ClubARO, ceea ce vă asigură o exploatare placută.

Când şi cum pot folosi un vehicul istoric? Se conduce greu?
Un vehicul istoric este utilizabil oricând, functâţie de dorinţa dvs. Vă invităm să participaţi la evenimentele organizate la care vă veţi simţi cu siguranţă bine între prieteni cu acelaşi hobby. În funcţie de dotarea şi nivelul tehnic al unora dintre vehiculele ARO şi , evident, de abilităţile dvs. de conducator auto, puteţi să vă bucuraţi de plăcerea condusului oricând, legislaţia din România permiţându-vă acest lucru fără vreo constrăngere.

Pot configura automobilul aşa cum doresc?
Da, în funcţie de momentul în care îl achiziţionaţi. Dacă îl achiziţionaţi conservat sau gata restaurat, în mod evident opţiunile sunt limitate. Dacă achiziţionaţi unul încă nerestaurat sau cel puţin nevopsit, puteţi, cel puţin din punct de vedere estetic să îl configuraţi cum doriţi – culoare interioară/exterioară, tapiţerie (cromatică, stofă, piele auto sau vinilin), jante (din cele omologate în acei ani pentru acel tip de vehicul) sau anvelope (cu sau fără flanc alb). Pentru ca automobilul dvs. să poată obţine numărul maxim de puncte la un concurs este recomandat să folosiţi cromatica originală sau cel puţin una disponibilă din acel an de producţie pentru modelul respectiv.

Ce este suprarestaurarea?
La un concurs de eleganţă, se punctează maxim vehiculele care sunt identice din punct de vedere istoric cu cele care au părăsit banda de montaj în anul de producţie respectiv. Se acceptă schimbări la toate componentele de uzură sau care afectează în mod direct siguranţa exploatării (acumulatori, anvelope, furtune de frână, etc) şi se depunctează toate excesele: finisarea unor de elemente vopsite cu unele cromate, adăugarea de blocuri optice sau aparatură suplimentară neoriginala, etc.

ClubARO cumpara maşini din Romania?
Da, ClubARO achiziţioneaza automobile ARO în orice stare, componente sau documentaţie pentru acestea.

Pot cumpăra şi automobile nerestaurate?
Da, toate automobilele listate pe site ClubARO sau la partenerii noştri sunt disponibile “aşa cum sunt” sau restaurate la cerinţa dvs.
Parteneri
PENTAROM
GEROTEC AG AUTO STAR
CLUBUL VEHICULELOR DE EPOCA
IDEAL EXPERT CONSULTING
DESTINE BROKER DE ASIGURARE
EBROKY

Servicii oferite

Intretinere
ClubARO oferă o gamă largă de servicii care vor menţine automobilul dvs. într-o stare competitivă: reglaje, schimb de ulei şi consumabile, gresaje (executate la intervalele indicate de fabricant), terosonări, polishări, revizii pre-competiţionale.
Ca o noutate de ultimă oră, executăm o protecţie majoră a caroseriilor prin introducerea de ceară în spaţiile fără acces: lonjeroane, praguri, dubluri ale capotelor / uşilor. Acest procedeu este lutiizat în prezent de cei mai importanţi producători de automobile din lume. Stocăm în mod uzual componente de uzură pentru : Aro, astfel încât timpul de intervenţie să fie minimal.

Vopsitorie
Bazându-ne pe experienţa specialiştilor noştri, putem vopsi, în condiţii ireproşabile, orice tip de autoturism, în orice culoare, şi putem efectua inclusiv efecte speciale, la cererea clienţilor.

Asistenta
În cadrul perioadei de garanţie, ClubARO oferă clienţilor săi asistenţă tehnică gratuită. În cazul apariţiei oricărei probleme tehnice sau de altă natură, automobilul dvs. va fi transportat în atelierele firmei pentru remedieri.

Evenimente Un alt serviciu pe care îl oferim este asistenţa acordată de atelierul ClubARO pe perioada evenimentelor la care participaţi cu automobilul Dvs. (raliuri, parade, expoziţii).
În acest sens, puteţi apela la serviciile ClubARO atât individual, cât şi în grup. Asistenţa tehnică acordată de specialiştii ClubARO va asigura remedierea promptă a evenimentelor tehnice nedorite, asigurându-vă liniştea necesară participării la un astfel de eveniment.
După ce un automobil este vopsit în mai multe straturi, se aplică un lac protector, pentru a asigura luciu îndelungat vehiculului.
1. Identificarea şi achiziţionarea vehiculului ce urmează să facă obiectul restaurării. Acesta poate fi din ţară sau din străinătate, pentru că legea română permite înmatricularea, cu exceptarea de la euro norme, a vehiculelor istorice.
Prin secţiunea contact vă oferim posibilitatea de a plasa un anunţ de cumpărare. După identificarea automobilului dorit de dumneavoastră în achiziţionare, puteţi fi consiliat de personalul nostru specializat şi evitaţi, astfel, să plătiţi mult pentru o maşină într-o stare precara, neoriginală sau incompletă.

2. Expertizarea de către specialiştii ClubARO care, în funcţie de cerinţe, vor întocmi, în scurt timp, un deviz ce va cuprinde costul manoperei, transportul şi stocarea.

3. Transportul cu echipamente specializate: platformă / camion.

4. Stocarea în spaţii închise şi securizate a maşinii până la momentul începerii restaurării. Acest moment poate depinde de: programare, timpul necesar completării pieselor lipsă sau decizia dumneavoastră privind data începerii operaţiunii.

5. Strângerea de documentaţii referitoare la modelul respectiv (cărţi tehnice, cataloage de piese, fotografii, filme, planşe tehnice).
ClubARO organizează plimbari în centrul Bucureştiului, în zonele limitrofe capitalei sau chiar în ţară pentru grupuri de turişti români sau străini.

O şedinţă foto cu una dintre maşinile noastre poate fi cadoul ideal atât pentru un pasionat al fenomenului auto cât şi pentru oricine apreciază frumosul, esteticul şi bunul gust.
Automobilul va fi la dispoziţia dvs. în ziua nunţii pentru transportul către starea civilă, biserică şi restaurant, locuri în care dvs. veţi putea realiza sedinţele foto.

Automobilul va fi condus doar de şoferul nostru, vă garantăm servicii de cea mai bună calitate!
ClubARO vă stă la dispoziţie cu o platforma pentru deplasarea automobilului dvs. în condiţii de maximă siguranţă.

Putem spune, fără să greşim, că restaurarea începe cu transportul. Un automobil recuperat după ce a staţionat o lungă perioadă de timp trebuie asigurat într-un mod special, nefiind luat în calcul sistemul său de frânare.

După restaurare, transportul unui vehicul ARO necesită o mare atenţie, evitându-se astfel distrugerile accidentate.

Un alt factor care implică atenţie maximă în efectuarea transportului îl reprezintă caracteristicile speciale ale multor vehicule istorice (ecartament, masă, lungime, lăţime, garda la sol).

În concluzie, apelati numai la specialişti atunci când este vorba de transport, alegând soluţia cea mai sigură pentru automobilul dvs.